Открий своя дом в Лабиринта!
0882 66 26 66

АКТУАЛНИ НОВИНИ

Търсите ново жилище? Питайте за правилника за вътрешния ред. Вече не е достатъчно домът ви да е красив и уютен, важно е съседи...

 
 
 
 
„Моят дом е моята крепост!“. Този девиз доби странен смисъл през последните няколко десетилетия в България: В моя дом всичко е чисто, спретнато и красиво. Ще мина през входа с начупените стъкла, ще скъсам поредната нелепо лепната обява на вратата, ще се кача в асансьора без крушка, ще затворя очи за издрасканите стени на стълбището, ще се спъна в старите мебели на съседа, оставени на площадката, но накрая ще вляза в моето антре със скъп гранитогрес на пода, ще заключа металната врата, ще се опъна на кожения диван... После ще полея грижливо цветята на балкона, че пред блока само бурени и кал, а на мен душата ми е зажадняла за красота.
Ето така свикнахме – да се заключваме в „моята крепост“ от хаоса и мръсотията навън.
Наскоро млад и инициативен домоуправител на панелка във Варна (иначе програмист по професия) ми разказа с нескрита гордост как неговият блок бил един от първите санирани в града. Сметките на хората за отопление паднали наполовина, уж всички били доволни, но тук започнали неговите неволи – да опази ремонтираните общи части: все ще се намери някой да лепне нещо на входа, друг да драсне инициали в асансьора, а за битката с незаконните кабели за телевизия и интернет направо не му се говореше. „Всяка седмица ги режа, а те пак се появяват, казва. Почивни дни от работа съм си взимал, за да ги дебна“.
Ето така, малко по малко крепостта започна да разширява географията си и да се простира отвъд вратата на собствения ни дом. Вече все по-рядко затваряме очи за изхвърления от съседа боклук или за графитите по фасадата. Но сякаш сме безсилни да ги спрем, защото в блоковете, приютили народ, колкото за едно село, хора всякакви...
Това осъзнаха и строителни предприемачи, които след конкуренцията в качеството на градежа и цените,
започнаха да залагат
и на строги правила
за вътрешния ред в комплексите
си, за да привличат бъдещите обитатели.
„Всеки собственик на имот в комплекса е длъжен да спазва Правилника за вътрешния ред, който да осигури спокойно и хармонично съжителство на обитателите на „Лабиринт“. Убедени сме, че само чрез ясни правила и ред ще осигурим на бъдещите ни клиенти необходимото високо качество на живот“. Това обясняват на бъдещите си клиенти от фирма „Мавели“ АД, която изгражда във Варна най-новия комплекс от затворен тип.
Според правилата, залегнали в договора за управление и поддръжка на жилищен комплекс „Лабиринт“, всеки обитател е задължен да поддържа чистотата и реда в общите части на сградите в комплекса, да опазва имуществото в общите части, както и да изнася битовите си отпадъци на определените за това места извън комплекса. А също:
При извършване на строителни и ремонтни работи в собствения си обект да не допуска увреждане или замърсяване на общите части на отделна сграда или комплекса, както и да отстранява всички последици от такива дейности.
Да не извършва дейности в своя обект или в части от него, с които да изменя помещения, пространства или части от него, предназначени за общо ползване, както и да не нарушава архитектурния вид, носимоспособността, устойчивостта на строителната конструкция, фасади, топло и хидроизолации, пожарната безопасност или безопасното ползване на всяка сграда.
Да не поставя собствени вещи или устройства в общите части, да не блокира пожарните кранове, коридорите, проходите, стълбищните клетки, резервните изходи и балкони.
Да не допуска малолетни и непълнолетни членове на неговото семейство или временно пребиваващи в обекта му лица да извършват действия, които нарушават установените правила за вътрешния ред или водят до нанасяне на повреди в общите части на сградата.
Забраняват се извършването на производствени дейности и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели, във времето от 22 до 8 ч. сутринта и от 14 до 16 ч. следобед.
Собствениците нямат право да инсталират каквито и да били конструкции, устройства и съоръжения по фасадните стени.
Те не могат да складират вещи и да сушат дрехи, поставени над нивото на парапета на балконите на сградата. А също да изтупва килими, дрехи, спално бельо и други от балконите и прозорците
На обитателите на комплекса е забранено да приютява бездомни кучета или други животни във входовете, стълбищните площадки и другите общи части на сградите, а също и да оставят своите домашни любимци без надзор и без необходимите предпазни средства (каишки, намордници и други). Те трябва да ги ваксинира с всички изискуеми ваксини и да спазват всички предпазни мерки, мерки за хигиена, включително и почистване на общите части от сградата.
В името на спокойствието
и сигурността живущите в „Лабиринт“
нямат право да изливат вода и да изхвърлят отпадъци, както и да отвеждат директно дим и газове през прозорците, балконите и стълбищата на сградите.
Забранено е поставянето на табели, графични знаци, реклами, съобщения, плакати, картини и други подобни по фасадата на сградата.
Нещо повече – стопаните на „Лабиринт“ гарантират строг контрол и солени глоби за нарушителите, за да осигурят спокойствие и уют за клиентите си далеч след като вече са им продали избраното от тях жилище. А такива не липсват – само 4 месеца след първата копка вече са продадени 30% от жилищата в шестте 9-етажни сгради.
Бъдещото архитектурно бижу се намира на ул. "Академик Андрей Сахаров" 9 - само на 2 спирки с градския транспорт от Катедралния храм "Свето Успение Богородично" в район, осигуряващ всичко необходимо на модерния градски човек.
Жилищният комплекс е разположен на терен с площ от 12 145 м2, от които ще бъдат застроени по-малко от 2 400 м2. Останалата част е предназначена за
озеленяване, детски площадки и
зони за почивка с водни площи.
 
Назад към всички новини
Каталог
Такса поддръжка
Начини на плащане
Начин на плащане 1

Заплащане на 20% от стойността на жилището при подписване на предварителен договор.

Останалите 80% се заплащат при издаване на акт 16 и прехвърляне на собствеността върху имота. 

Начин на плащане 2

Индивидулано договаряне за схемата на плащане за клиенти, ползващи ипотечен банков кредит за закупуване на имота.