Открий своя дом в Лабиринта!
0882 66 26 66

АКТУАЛНИ НОВИНИ

Ние даряваме усмивки!

Последната част от дарението на инвестиционна компания "Мавели" АД в рамките на кампанията на Асоциация „Докосни дъгата” беше официално връчено днес в Първа детска клиника на УМБАЛ „Св. Марина” – Варна.

Средствата са събрани от продажбата на жилищата в комплекс „Лабиринт“. Общата стойност на направените дарения е 48 000 лв. С тях до момента са закупени 7 инсулинови помпи. Днешното дарение съдържа 5 комплекта с по 2 трансмитера и 20 сензорни устройства за отчитане на кръвната захар. С тяхна помощ се извършва мониторинг на състоянието на деца на възраст от 1,5 до 3 години за период от 220 дни. Подобни устройства се даряват за пръв път в България. Част от дарението е и лаптоп в помощ на екипа на Първа детска клиника с ръководител проф. д-р Виолета Йотова, д.м.н.

Заедно с децата, за които е предназначено дарението, техните родителите и екипа на клиниката, на събитието присъстваха футболната легенда Даниел Боримиров, баскетболният ни национал Йордан Минчев, олимпийската медалистка по борба Елица Янкова, златното момиче Ренета Камберова и рапърът Тодор Димитров – Торино.

Основателят на фондация „Докосни дъгата“ Денислава Ангелова благодари на екипа на жилищен комплекс „Лабиринт“, които определи като изключителен партньор. 

Първо защото с тях осигурихме много инсулинови помпи, а в момента въвеждаме една иновация, както за децата, така и за лекарите и за самите нас. И съм им изключително благодарна, защото са точни, коректни и носят нещо, което в днешно време все повече се търси и това нещо се нарича човечност, коментира Ангелова. Всички казват, че асоциация "Докосни дъгата" е най-големият дарител на инсулинови помпи и сензори в България, но то се случи благодарение на жилищен комплекс "Лабиринт", допълни тя. 

Като представител на инвестиционна компания „Мавели“ АД Преслава Иванова изрази удовлетворението на екипа от постигнатото. Ние постигнахме нашата цел, и въпреки че има известна доза тъга, защото затворихме тази страница, аз съм щастлива, че дарихме усмивки на тези деца и на техните родители. Надявам се да продължим да работим заедно, защото усмивките на децата са много важно нещо.

За нас това е едно пътешествие, което започнахме преди много години, сподели ръководителят на Първа детска клиника проф. д-р Виолета Йотова, д.м.н. Тя благодари от името на целия екип за подкрепата и обясни, че помпата и сензорите спестяват на децата между 10 и 12 убождания на ден.  Бъдещето е добро, може и по-трудно да се случват у нас нещата, но пък затова си помагаме помежду си и по този начин можем да ускорим процесите. Защото ако не го правим нямаше да има, нито реимбурсация на инсулиновите помпи, нито щеше да има готовност системата да реимбурсира сензори и нямаше да има деца, които да мечтаят да постигнат това, за което са мечтали и преди диагнозата. Целта ни е с общи усилия, със спокойно споделяне, с училищни програми, с обучение на различни нива, да направим така, че  хората да разберат, че диабетът не е стигма.

За екипа на инвестиционна компания „Мавели“ и жилищен комплекс „Лабиринт“ участието в тази инициатива е част от ценностите и корпоративната ни култура, от разбирането ни за отговорност за създаване на устойчива, споделена среда.

Назад към всички новини
Каталог
Такса поддръжка
Начини на плащане
Начин на плащане 1

Заплащане на 20% от стойността на жилището при подписване на предварителен договор.

Останалите 80% се заплащат при издаване на акт 16 и прехвърляне на собствеността върху имота. 

Начин на плащане 2

Индивидулано договаряне за схемата на плащане за клиенти, ползващи ипотечен банков кредит за закупуване на имота.