Открий своя дом в Лабиринта!
0882 66 26 66

АКТУАЛНИ НОВИНИ

Направиха първата копка на "Лабиринт"

Първата копка на най-новия жилищен комплекс от затворен тип във Варна вече е факт. Бъдещото архитектурно бижу, наречено "Лабиринт", ще бъде изградено  ул. "Академик Андрей Сахаров" 9 - само на 2 спирки с градския транспорт от Катедралния храм "Свето Успение Богородично". Интересът към апартаментите в шестте сгради е много голям и над 13% от тях вече са продадени.

Жилищният комплекс е разположен на терен с площ от 12 145 м2, от които ще бъдат застроени по-малко от 2 400 м2. Останалата част е предназначена за озеленяване, детски площадки и  зони за почивка с водни площи. Материалите и проектирането осигуряват максимално качество на живот. Проектантите от STARH Stanislavov architects са се погрижили за оптималния размер на помещенията, предимно жилища с 2 и 3 спални - всички с благоприятно георграфско разположение.

 "Вдъхновени от Меандъра, символизиращ законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство, проектирахме разпознаваем и запомнящ се жилищен комплекс, подчинен на яснотата и чистотата на геометричната форма. Радостно е, че инвеститорите като "Мавели" АД вече мислят по-разумно и не се търси количествено, а качествено застрояване. Всичко това важи и за жилищата в комплекс "Лабиринт". Нашите пространства тук не са "на хартия", а истински, за живеене - бани по 5-6 кв. метра, спални по 15 кв.метра. Това са оптимални пространства, които дават условия за истинско качество на живот", обяснява архитект Светослав Станиславов.

Проектантите на комплекса бяха избрани с конкурс, обявен от инвестиционната компания Мавели АД, която се е заела с амбициозната задача да промени възприятието на варненци за жилищен комплекс от затворен тип.

Строителството ще бъде изпълнено от Хидрострой АД - член на „Българската Строителна Камара” и „Българската Браншова Камара Пътища.

Комплексът се състои от 6 еднакви сгради с по един вход и девет етажа. Те разполагат с общо 235 апартамента в комплекса няма нито един с неблагоприятно географско изложение. Всички са със статут на жилища, без ателиета и студия. Най-много са апартаментите с 2 спални - 162, тези с три спални са 29, а с една - 44. "Лабиринт" ще е един от малкото жилищни комплекси във Варна, в които ще бъдат осигурени достатъчно паркоместа за обитателите и техните гости - общо 334, 199 от които - в подземен паркинг.

Жилищният комплекс е с контролиран достъп, 24 часа видеонаблюдение и жива охрана. 

Цените на жилищата са от 650 до 800 евро за квадратен метър.

Назад към всички новини
Каталог
Такса поддръжка
Начини на плащане
Начин на плащане 1

Заплащане на 20% от стойността на жилището при подписване на предварителен договор.

Останалите 80% се заплащат при издаване на акт 16 и прехвърляне на собствеността върху имота. 

Начин на плащане 2

Индивидулано договаряне за схемата на плащане за клиенти, ползващи ипотечен банков кредит за закупуване на имота.