Открий своя дом в Лабиринта!
0882 66 26 66

АКТУАЛНИ НОВИНИ

Във Варна вече се търсят по-големи жилища

Боксониерите и студиата вече не са най-търсените жилища на пазара за имоти във Варна. Тенденцията, която брокери анонсираха още в средата на миналата година на столичния пазар, вече е факт и край морето .
Най-голям в момента е броят на сделките с апартаменти, разполагащи с поне 2 спални. Купуват ги предимно млади семейства, които имат нужда от по-голям дом или искат да сменят панелната гарсониера с по-просторно, уютно и качествено жилище.
Показателни за тенденцията на пазара са и продажбите в най-новия жилищен комплекс от затворен тип във Варна - "Лабиринт". Само два месеца след първата копка тук вече са продадени 20% от предлаганите апартаменти. Своите обитатели намериха 30 тристайни, 15 двустайни и 3 четиристайни жилища. Продадени са и 51 паркоместа.
Като най-чести причини за покупката брокерите отчитат: създаване на ново семейство, увеличаване числеността на семействата - очакване на бебе, желание за повишаване качество за живот.


В месеца на Купидон екипът на жилищния комплекс е помислил и за всички, изгубени в Лабиринта на любовта. 3 промоционални апартамента само през февруари са на специални цени! Влюбването е задължително!
Бъдещото архитектурно бижу, наречено “Лабиринт”, се изгражда с ударни темпове на ул. “Академик Андрей Сахаров” 9 – само на 2 спирки с градския транспорт от Катедралния храм “Свето Успение Богородично”. 
Жилищният комплекс е разположен на терен с площ от 12 145 м2, от които ще бъдат застроени по-малко от 2 400 м2. Останалата част е предназначена за озеленяване, детски площадки и зони за почивка с водни площи. Материалите и проектирането осигуряват максимално качество на живот. Проектантите от STARH Stanislavov architects са се погрижили за оптималния размер на помещенията, предимно жилища с 2 и 3 спални – всички с благоприятно георграфско разположение.
“Вдъхновени от Меандъра, символизиращ законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство, проектирахме разпознаваем и запомнящ се жилищен комплекс, подчинен на яснотата и чистотата на геометричната форма. Радостно е, че инвеститорите като “Мавели” АД вече мислят по-разумно и не се търси количествено, а качествено застрояване. Всичко това важи и за жилищата в комплекс “Лабиринт”. Нашите пространства тук не са “на хартия”, а истински, за живеене – бани по 5-6 кв. метра, спални по 15 кв.метра. Това са оптимални пространства, които дават условия за истинско качество на живот”, обяснява архитект Светослав Станиславов.
Проектантите на комплекса бяха избрани с конкурс, обявен от инвестиционната компания Мавели АД, която се е заела с амбициозната задача да промени възприятието на варненци за жилищен комплекс от затворен тип.
Строителството ще бъде изпълнено от Хидрострой АД – член на „Българската Строителна Камара” и „Българската Браншова Камара Пътища".
Комплексът се състои от 6 еднакви сгради с по един вход и девет етажа. Те разполагат с общо 235 апартамента в комплекса няма нито един с неблагоприятно географско изложение. Всички са със статут на жилища, без ателиета и студия. Най-много са апартаментите с 2 спални – 162, тези с три спални са 29, а с една – 44. “Лабиринт” ще е един от малкото жилищни комплекси във Варна, в които ще бъдат осигурени достатъчно паркоместа за обитателите и техните гости – общо 334, 199 от които – в подземен паркинг.
Жилищният комплекс е с контролиран достъп, 24 часа видеонаблюдение и жива охрана.

Назад към всички новини
Каталог
Такса поддръжка
Начини на плащане
Начин на плащане 1

Заплащане на 20% от стойността на жилището при подписване на предварителен договор.

Останалите 80% се заплащат при издаване на акт 16 и прехвърляне на собствеността върху имота. 

Начин на плащане 2

Индивидулано договаряне за схемата на плащане за клиенти, ползващи ипотечен банков кредит за закупуване на имота.